Rabu, 1 Oktober 2014

Wall MakeOver Ruang Tamu Ke-2 Siap!!

As salam semua..
dah seminggu aku x menghupdated blog aku nie..huhuhu
sibuk sikit kebelakangan ni..dengan anak aku yang demam..
malas pun yea jugak..kekeke
sibuk je membaca cerita orang tapi cerita sendiri pun x hupdated..
hehehe..sory yea..(budget mcm ramai je yg baca..)

sebenarnye projek aku mengubahsuai wall di ruang tamu ke-2 aku tu dah siap..kekeke
bertungkus lumus jugak aku nak siapkan..
memang nekadlah masa tu nak siapkan..
ape nak jadi..jadik lah haritu..
aku tetap nak habiskan sebab x tahan tengok tangga melengkorrr je kat ruang tamu tu..
sampai kan aku bagitu kat mak aku..
minggu tu x leh nak datang sebab nak siapkan projek..hehehe..

dari sekeping stencil yang dibuat..
aku tambah lagik sekeping..
laaa..mudah sangat...
kalau buat 3-4 lagik cepat siap kottt...
tampal sekali 2..mulakan mengecat..
pastu cabut sambung bawah..
memang cepat...

hahaha..dah siap senang hati...
memang ada pun yang comot sesikit..
tapi malas aku nak touch up..
bukan nampak sangat pun..huhuhu
baru la nampak real buatan tangan sendiri kannn..
kalau perfect nanti orang kata tempah..weihuuuu

nielah gupenyerrr..
kuikuikui..
aku ada upload kat group deco rumah ku syurga ku..hihihi
ramai yang bertanya sampai x lepas tangan aku nak membalas komen2 diaorang..
seronok dapat kongsi idea dengan diaorg semua..kikiki


aku memang berpuas hati sangat...sungguh..
xyah nak pening2 nak mintak encik suami duit beli wallpaper..
ni lebih tahan berbanding wallpaper yang mungkin akan anak aku kopes2 kann..
bukan maksud aku wallpaper x bagus eah..cuma takut anak yang lasak ni banyak pekerjaannya..
lagipun memang budget x cukup buat masa ni nak pasang wallpaper..
 

hahaha..tu lah ajer gambar yang nak dikongsikan..
xde pape perubahan sangat pun buat masa ni..
deko kecil2 an sahaja..
yang penting hati senang dan gembira..
huhuhu...
kasi tepek gambar tepi sikit..
erm kelabu asappp..
weihuuu..bye

7 ulasan:

Tautan Hati NabilaHasyim berkata...

Stencil buat sendiri?
Nanti tunjuk la step by step...

Saya dh lama beli plastik tu, Tp msh dilemma nk pilih corak.
Semua nmpk cantik, huhu.

Bru nk sebut, cantik mcm wallpaper.
Pandai pilih kombinasi cat.
Bravo!!

SUHAILAH RAMLI berkata...

Tautan Hati NabilaHasyim..saya ada sharekan pasal buat stencil ni..nanti awak tengok kat blog saya eah..

tqvm

Tautan Hati NabilaHasyim berkata...

Oops, dh ada ek...

Sory, nanti saya cari lg utk next entry yg lama. Baru nk hadam. Dh lama x BW..

Tq.

SUHAILAH RAMLI berkata...

hehehe..Tautan Hati NabilaHasyim..xpe..okay jer..thanks sebab sudi BW kat blog saya..huhuhu

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy berkata...

Yang tgk ni pun tumpang puas hati. Apetah lagi yang bertungkus lumus membuatnya...hihi...part "kalau perfect nanti orang kata tempah" tu kelakar. Haha... Btw, big claps la sebab sgt rajin dan gigih buat benda ni. Bukan senang kan. Penah tgk kat utube, mat-mat saleh duk buat benda ni. Tak sangka org melayu pun boleh buat. Suke suke suke...

SUHAILAH RAMLI berkata...

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy...
hihihi..tq..puas jugak nak siapkan...

ramlanpunyeidea berkata...

memang cantiklah dik.nampak tenang aje cuma ia termenyerlah sangat mugkin pilihan warna yang tak berani,abg beri 4 markah.Tapi adik ada berjanjikan...ingat lagi tak