Isnin, 5 Januari 2015

Projek D.I.Y.: Make Over Meja Belajar Anak..

As salam semua..
lama gak x berblog..winduuu
bukan ape..hujung tahun kannn..
biasalah..mood ke laut..rasa malas nak menaip..
sibuk dengan urusan persekolahan anak..
sibuk shopping baju sekolah, kasut bagai..
pastu nak claim bahagian2 yang terlebih sudah tu..
maklumlah anak dedua kemetottt..
nak jahit lencana lagik..hihihi
semua dah settle..siap basuh..tunggu nak iron jer...
nasiblah sekolah postpond seminggu lagik..
dapatlah aku postpondkan menggosok tu..hehehe

sebenarnya nak kongsikan citer aku mengmakeoverkan meja belajar anak aku ni..
kekekeke..
adoi...sebenarnya masa memula anak aku conteng ni aku memangla sakit hati sangat
asalnya meja ni peninggalan tuan rumah..
nielah satu2 nya harta yang ditinggalkan..kikiki
dulu aku buat panjat2 je meja ni..
 x terfikir pun nak buat meja Firdaus..
pastu bila mula berdeko bilik belajar anak..
baru terfikir balik..hehehe..
nasib x sempat buang lagik..tapi masa tu meja ni elok..
xde rosak pun...

bila dah siap balut cecantik..
rupa2nya anak aku si kecik Fariezal ni bukan main sedap lagik menconteng
guna marker pen pulak tu..adoiii
sabar jelah...
korang tengok ni..sedih tau..huhuhu


kat tepi2 pun sama...aku tutupkan dengan kalendar
masa ni xde idea pun nak buat cam mane..


bila dah selalu blogworking..
baca2 blog korang..
pastu ada yang komen supaya guna wallpaper
baru dapat idea mcm mane nak settlekan masalah ni..
terus terjah Mr. DIY..cari wallpaper murah...
RM3.30 satu gulung..
balik rumah terus excited nak buat..masa ni anak2 kat rumah mak
kalau diaorang ada..habislah dia kacooo

memula keluarkan semua barang2 dalam laci..


pastu aku bukakan semula skru yang ada kat laci tu..
macam ni..


pastu gunting wallpaper mengikut saiz yang diperlukan..
aku beli corak kayu jugak..

teruskan menampal..
memula risau jugak kalau senget..
tapi wallpaper ni memang senang nak guna..boleh cabut dan tampal semula
kalau senget atau berkedut..guna tangan jerk nak lekatkan..
huhuhu..

haaaa..dah siap satu bahagian..
senyum lebar aku..dah x semak lagik mata aku tengok..

dah siap..susun balik barang2 yang dikeluarkan tadi..
asing siap2..
stok alat tulis Firdaus dengan Fariezal..
entah berapa hari lerr tahan ni..kuikuikui..




pastu sambung tampal bahagian tepi..
takut wallpaper yang dibeli x cukup..
tapi..alhamdulillah..ngam2 sebenarnya..

weihuuuu..
dah siap..nampak mcm baru kannn..
lega..seronok x terkata..xyah nak beli meja baru...


pandangan keseluruhan terkini..
bolehlah kannnn


haaaaaa..dah settle satu masalah..
xyah keluar duit banyak pun...
korang kalau nak cuba pun boleh jugak..
lepas ni aku nak makeover almari baju pemberian mak angkat aku pulak..
dah lama tau almari tu..
dari anak dia kecik sampai dah bercucu 2..
nanti aku kongsikan dengan korang eah..
ok bye..

10 ulasan:

cik hani berkata...

nampak macam baru.
teringin jugak nak beli tapi tak terbeli lagi wallpaper tu

SUHAILAH RAMLI berkata...

tulah cik hani..senang hati sikit..
cepat2 lah g beli..hihihi

NabilaHasyim berkata...

Mmg nmpk real mcm meja kayu betul.

Best sgt kan, klu ank2 conteng lg, mak xda masalah punyer nk settle, hehe..

SUHAILAH RAMLI berkata...

hahaha..NabilaHasyim..
nanti mak dia stress lagik..kikiki

Myra Anne berkata...

nice... huhuhu.. senang and jimat.

jom visit blog saya pulak. =)

http://myraanneba.blogspot.com/

Mama Cahaya Mataku berkata...

menarik...

Ezy Loy berkata...

wow.. mcm baru dh..
cantik2!

SUHAILAH RAMLI berkata...

tq semua..

Ain Zulaikha berkata...

kan best kalo akak ada ngan sy masa sy belajar dulu, boleh tolong diy meja belajar kasik kemas mesti pointer tinggi haha. kalo x mmg buku pen pemadam sume jatuh belakang meja hehe..

SUHAILAH RAMLI berkata...

hahaha..Ain Zulaikha..
ni sekejap je ni..kalau anak akak dah mula study habislah bersepah balik..kikiki