Selasa, 25 Mac 2014

Susun Atur Ruang Tamu Utama..

Salam dan selamat petang kepada semua pembaca blog tegar..
huhuhu..
mood boring dan agak stress sikit tapi malas nak citer sebab sakit sangat atinyer nie..
huahuahua
Jadik untuk nak menghilangkan sedikit rasa stress ni..
aku rasa aku nak kongsikan pada korang tentang susun atur ruang tamu di rumah aku nie..
yelah, ruang yang tiada sebarang renovation..
hanya melakukan deko2 ala budget...
huhuhu..
sadisss...
Mungkin akan berlaku sedikit perubahan
tetapi bukan pada masa yang terdekat nie sebab tabung ayam pun x penuh lagik...
wahhahahaa..
Kalau ikutkan hati memang semuanya aku nak cepat buat...
nak buat macam2 renovation..
tapi kenalah faham..
nie adalah tahun pertama membeli rumah..
duit pun dah banyak keluar..
beli rumah lelong katakan..
jadi yang lain semuanya nak kene postpond...
x sabar rasanya nak buat renovation cantik2 macam rumah kengkawan blogger yang lain..
tapi aku tetap bersyukur dengan apa yang ada sekarang nie..
cukup selesa..
alhamdulillah...
Nielah kawasan ruang tamu aku..
ni dikira ruang tamu yang pertama
sebab dalam rumah aku nie ada 2 ruang yang dijadikan ruang tamu..
yang lagik satu aku akan ceritakan kemudian yerk...
cuci mata yang nie dulu..

Sorylah sebab aku nie x pandai sangat bab2 nak cari angle yang cantik untuk ambil gambar..
aku sebat jer mane yang aku nak ambil..
nampak x senonoh jer..
dan macam jauh sangat...
huhuhu
 Tengok nie main hentam jerk ambil gambar...
langsir aku beli kat nagoya..
pastu jahit sendiri..
bolehlah kan..
ikut citarasa aku yang simple x simple ni..
huahuahua..
 Nie pandangan dari pintu masuk rumah..
tu..haaaa dah nampak ruang makan aku yang sempoi sangat...
banyak idea yang nak kena buat supaya ruang makan tu dipisahkan..
nantilah postpondkan angan2 dulu..
kikiki
 Ni tempat letak tv aku..
x gantong pun..
kalau letak atas meja nie mungkin nampak macam ok sikit..
lagipun aku nie mudah bosan..
takut lain kali nak ubah tempat..
hehehe...
ikut mood dan citarasa..
kot2 lepas nie nak gantong plak..
bunga tue pemberian kawan sekolah aku..tq sangat2..
saya sukeeee...

Nie hiasan di atas tv..
wall shelves nie aku beli kt JJ jer..
murah lagipunnn..RM29.00 kalu x silap...
pasang sendiri...
pasu dengan frame beli kat D.I.Y jerk..
bunga dengan jam cam biasalah tempat shopping aku..
ROMANTIKA..

Ni pandangan dari ruang makan..
cam kosong sangat kan..
ataupun warna yang membuatkan cam kosong..
huhuhu
  Ni pandangan ke kawasan ruang porch..
terang..jelas..
lagi nyata...
aku suka..
senang nak tengok sape datang..
kakaka (alasan...)

Last..
ni meja chomel aku letak kat ruang tingkap..
angan2 nak beli console table..
insya Allah sebelum raya nak capai impian tu..simpan duit cepat2..
kikiki..
(nak letak gambar dalam frame...)
Selain dijadikan ruang tamu..ruang nie sebenarnyer juga adalah ruang menonton untuk kami sekeluarga..
Ok..ni sahaja..kalau ada perubahan yang baru akan aku hupdetkan yerk..bye

4 ulasan:

ruziyatul mona Adzibi berkata...

suka.. walaupon simple nampak kemas!

SUHAILAH RAMLI berkata...

ruziyatul mona adzibi..terima kasih..
tulahh deko ala kadar jer..ikut budget ciput..kikiki

Signorina Syima berkata...

Besar betul hall. Bertuahnya. Tak pe.... pelan2 hias..

SUHAILAH RAMLI berkata...

tulah Signorina Syima..tengah deko perlahan2 ikut budget yang ada..hahaha