Isnin, 31 Mac 2014

Percutian Satu Hari Di Bukit Tinggi, Bentong, Pahang...Colmar Tropicale Park

Cuti sekolah seminggu nie macam biasalah semua sibuk nak bawa anak2 pergi bercuti..
macam aku dan suami oleh kerana terlalu sibuk bekerja...
sampai x tau masa bila yang sesuai untuk bawa anak2 berjalan..
lebih2 lagik encik suami yang memang hari Sabtu dan Ahad adalah hari wajib bekerja untuk dia...
kesian dengan anak2..
aku pun mula menggoogle tempat2 menarik yang mudah dan senang untuk dikunjungi
dan x perlu nak ambil masa yang panjang untuk bercuti di tempat tersebut...
maksudnyer tak perlu bermalam la...
g satu hari jer...
tu la yang aku maksudkan percutian satu hari..hahahaha
Jadi sebagai keputusannyer
dan juga menggantikan semula tempat percutian yang dulu
yang sepatutnyer aku pergi tapi aku x jumpe tempat...
sampai terpaksa tukar plan g Janda Baik jerrr...
BUKIT TINGGI..
itulah tempat yang aku tuju..
muehehehehe...
malas nak citer panjang just nak tunjukkan gambar jerrr...
Ni gambar masa memula sampai..
teruja anak2 dan suami..
termasuklah aku..
hihihi

Turn aku plak nak amik gambor nyer..
pergi sebenarnye 3 buah kereta..ada geng2 encik suami yang ikut..
x sempat nak bergambar reramai..amik gambor sendiri jelahhhh....

Mulakan perjalanan..hari panas masa nie..x sangka plak bila dah petang hujan lebat..

Hehehe..posing berdua..Fariezal merajuk masa nie..bad mood terus...

Ramainyer orang....huhuhu

Nie kawan encik suami yang tolong amikkan....kenang-kenangan...

Cantikkan..
cam luar negara..abis kita nak g luar negara ongkosnyer x cukup..
g sini pun jadilah...
hahaha

Tengok jelah gambar nie..

Ada 4 ekor itik kat bawah nie..2 hitam dan 2 putih..

Tengok Fariezal tu..masam jerkk

Cantik takkkk...

Romantiknyerrr..

Makan aiskrim dengan popcorn jerk..air tin rm6 setin..mahal woooo..



Panas nie.....

Dapat belon percuma...badut yang buat..


Ni pandangan dari menara..pandangan belakang..

Nie plak pandangan hadapan..

Nie dah sampai kat Rumah Jepun..
nak g sini kena naik shuttle bus...
naik kereta sendiri pun boleh gak.
lagik senang kot..
sebab nak tunggu turn naik bas tu punyerlah susah..
ramai gilee..

Sape nak pakai kimono nie sepasang rm20..



Cantikkan pemandangan dia..

 Nie pintu masuk...dalam hutan atas bukit tau
Sebenarnyer untuk orang yang suke bershopping
memang x berape bestlah pergi ke sini
sebab xde langsung pun tempat bershopping..
tapi kalau macam aku yang suke bergambar
dan sukekan tempat cantik boleh pergi sini..
aman dan damai jerk...
Kalau nak pergi tempat2 yang ada sekitar Bukit Tinggi ni better naik kereta..
aku x suggestkan korang naik shuttle bus tu sebab lama sangat dan ramai orang untuk beratur..
ada satu lagik tempat yang aku x sempat bergambar iaitu animal park..
ada arnab dan rusa yang kita boleh bagi makan sendiri pada dia..
sebab bila sampai situ hari hujan lebat sangat..
nak kuar kereta pun x boleh..
Kat sini ada juga untuk tempat untuk riadah iaitu rock climbing, flying folks..
taman herba...
dan banyak lagi aku x henggat..
aku sampai sini kul 2 petang..
mana taknyer x dapat pergi semua tempat...
huhuhu..
Okay..bye...
malas dah nak tulis...

4 ulasan:

MumyLynn berkata...

wahh su best tak p sana.... mcm best je mcm syok jer hahahahaa

SUHAILAH RAMLI berkata...

memang best sgt..pemandangan cantik..tapi tu ler..xde tmpt nak shopping..bayk tempat utk kita melawat...nak patah kaki berjalan..huhuhu

TIARA TOURS berkata...

Salam
Melawat ke Medan dan Tasik Toba , sila booking di official agency. Booking in illegal there is a punishment USD 100 in Airport.
Boleh dicuba layanan dari TIARA TOURS, harga sangat murah dan services best. Kami sangat berpengalaman mengurus lawatan lawatan ke Medan, Jakarta, Bandung, Bali dan tempat – tempat menarik lain di Indonesia. Sila contact celular / wa + 62 853 5898 2828 atau hantar email ke : tiaratoursindonesia@gmail.com
Sila click http//www.tiaraasia.com

TIARA TOURS
Jalan Panglima Denai No. 76
Medan. North Sumatera.Indonesia
Tel : + 62 61 - 7 333 845
Fax : + 6261 - 7 333 845
Call Center : +62 81 383 53 50 91
Mobile / WA : +62 853 5898 2828
EMAIL : rajaparhobas@yahoo.com
EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
EMAIL : infotiaratours@gmail.com
EMAIL : tiaratours888@gmail.com
SKYPE : VICTOR12126
Facebook : TIARATOURS
Website : www.tiaraasia.com

Amsyahril Syahril berkata...

PENGKHIDMATAN PAKET TOUR DAN SEWA KENDERAAN UNTUK LAWATAN YANG BERBALOI DENGAN FAMILY KAT INDONESIA.

Assalamualaikum Tuan/Puan.


Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Padang dan Bukittinggi, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami menyediakan PAKET TOUR UNTUK PADANG dan BUKITTINGGI, BANDA ACEH, MEDAN, JAKARTA dan BANDUNG, JOGJAKARTA, SURABAYA, BALI MUSLIM TOUR, dan LOMBOK.

Dan kami juga mempunyai PENGKHIDMATAN KENDERAAN SAHAJA dengan harga yang sangat berpatutan untuk PADANG dan BUKITTINGGI, ACEH, MEDAN, JAKARTA dan BANDUNG dengan driver yang mesra, educated, baik hati, sopan, suka menolong dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pengkhidmatan pada pelancong dari Malaysia.

Kami berusaha menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna dengan famili dan rakan-rakan di masa percutiannya.

Contact person :

1. Amsyahril
( Director )

Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )

2. Riko Adryansyah
( Tour & Transportation Manager )

Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )

E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.