Rabu, 2 April 2014

Deko Ruang Permainan Anak....

Selamat pagi semua..
mood x berapa nak baik sebab sakit perut lepas makan sambal kat kantin tadi..
perghhh...
bisanyaaaa
Tapi mood nak menulis masih ada lagik...
hehehe..
Kali ni aku nak kongsi idea dan cara aku mendeko ruang permainan anak2.....
kira merangkap tempat belajar untuk Fariezal..
tempat belajar untuk Firdaus aku sekalikan dalam bilik tidur dia..
nanti aku kongsikan dekorasinyer yea...
tunggu tau...
tapi dekorasi simple jerk..
ala2 budget punyer..
kuikuikui...
Okay nielah dia tempat bermain untuk Firdaus dan Fariezal...
dan menjadi tempat belajar untuk si tenonet tu...
kikiki..
Aku gunakan ruang tamu di bahagian tingkat atas rumah untuk dekorasi ruang permainan nie..
aku xnak barang permainan anak2 aku bersepah kat bahagian ruang tamu rumah..
tapi kekadang terlepas jugak..
lagipun aku xnak bila ada tetamu datang anak2 aku sibuk nak tunjukkan barang permainan dia..
dan masa tu plak dia sibuk nak main depan tetamu yang datang tu...
Pastinya korang menjadikan ruang tamu nie
sebagai ruang keluarga untuk menonton dan bersantai..
tapi bagi aku sebenarnya ruang nie jarang aku gunakan..
memang ada televisyen di letakkan di sini..
tapi hanya untuk anak2 aku menonton video sahaja..
masa kami banyak dihabiskan di ruang menonton bahagian bawah..
encik suami pun jarang ada rumah..
jadi waktu bersantai xde kot..hihihi
Satu lagik tujuan aku wujudkan ruang permainan ni
supaya kalau ada anak2 sedara aku yang datang
boleh diaorg bermain sekali dengan anak2 aku..
jadi x perlu ganggu kitaorang yang tgh berborak nie....
Hehehe..ni la ghupenyer...

Aku cume nak letak artcard yang besar punyer kat bahagian tepi enjin bajak tu..
tunggu Karnival Pendidikan nanti aku nak beli...

Kotak hijau tu adalah kotak kertas kat opis aku...
nak jimat aku beli kertas pembalut hadiah..
aku balutkan jerk...
jimatkan..
Aku letakkan permainan Fariezal kat dalam tu..
aku asingkan ikut jenis tapi x sempat lagik nak buat label...
huhuhu...
Belakang kotak tu ada 2 buah gitar..
gitar Fariezal lerrr...hehehe

Ni plak meja comel Fariezal..RM13.50 sahaja..
kerusi RM5.00 beli kat Pasaraya YES, Bukit Rambai...

 Tengok ni masa memula dah siap..sibuk nak menulis...

 Papan hitam ni bukan aku cat tau..tapi jenis sticker..
boleh cabut tampal tempat lain..
aku beli melalui seorang blogger iaitu vanillapink3113.blogspot.com..
panjangnyer dalam 45cm x 200cm...
aku potong 2 jerk...
pastu tampal ler..
senget sikit..
yelah anak2 yang tolong adjustkan..
hihihi

 Conteng ler..nak....kikiki

 Kejap bangun..kejap berdiri..excited betul..huhuhu




Okay dah habis cerita dah pun...
x tau nak tulis ape lagik..
korang pun dah puas tengok gambar dia..
saje aku buat camnie sebab nak bagi keseronokan untuk diaorang bermain dan belajar..
macam kita dulu main cikgu2..
kikiki
okay..bye....

7 ulasan:

Syazwani Mohd Noh berkata...

Cantik ruang mainan anak2...

li n berkata...

Cantik..klau berminat, dekat daiso or mr diy rasanya ada jual sticker/wall paper murah warna dan corak kayu...mungkin boleh tampal utk tutup contengan kat laci tu.

SUHAILAH RAMLI berkata...

terima kasih lin..betul ckp awak..
nasib sy x tukar meja ni dgn yang baru..sy dah beli dah wallpaper DIY..
cuma belum tampal lagik..nanti sy kongsikan yea

SUHAILAH RAMLI berkata...

Syazwani Mohd Nor..terima kasih

meriani wan berkata...

menarik!

SUHAILAH RAMLI berkata...

thanks meriani wan

NURULHASLINDA ZOLKERNAIN berkata...

sticker kat sebelah papan hitam tu beli kat mana ye?