Selasa, 24 Disember 2013

PaRt 2 - GaNtUnG FrAmE, PaSaNg WaLL SheLVeS dAn LaNgSiR...


Fuhhh..agak lama jugak yea perjanjian aku untuk menyambung cerita dari kisah yang lepas..hampir sebulan lah jugak masa yang aku ambik...
Takpe yang penting aku hupdated..hehehe...
Lepas selesai semua kerja-kerja pemasangan grill, rail langsir, awning dan jugak mengecat..(untuk pengetahuan korang..aku yang cat sendiri rumah aku nie tau..tu pun adik aku tolong sesikit...) kini tibalah masanya untuk aku mendeco rumah aku nie..benda dan perkara yang paling aku suka buat....encik suami ikut jelah..sebelum buat ape2 aku minta jugaklah pandangan dia..mana yang dia x suka aku x buat...yelah nak dok sesama mestilah sesama suka benda yang akan dilihat hari2..
Aku x larat nak citer dah..mood boring koje sebenarnyer..korang tengok jelah gambar yang aku bagi nie...simple jerk kitaorang buat..asal sedap memandang dan ikut budget...hihihi

Ni adalah bahagian ruang makan kat rumah aku..ni deco asallah..pakai ape yang ado jerk..sekarang dh lain sikit..ngehngehngeh...
 Nie pulak ruangan menonton untuk aku sekeluarga...cadangnyer nak letak satu set sofa untuk santai2..tunggu budget sampai yerk...langsir yang korang tengok tu telebih panjangnyer..skrg aku dah betulkan balik dan dah tambah barang lain kat situ...

 Nie ruang aku jadikan khas untuk tetamu datang..masa nie kosong lagik..skrg aku dah letak set sofa yang aku beli kat RECYCLE FURNITURE...

 Nie pandangan daripada sudut pintu masuk rumah..luaskan..aku suka sebab senang bila nak buat majlis kenduri..
Nie pulak pandangan dari dalam rumah...bolehlah kan diperingkat awal2 nie..kalu semua nak kena siap beli alamat kopaklah poket encik suami..nie pun pujuk sikit2 tau...huhuhu..

Sebenarnya kalu ikut skrg dah banyak perkembangan dekorasi rumah aku nie..cume aku belum sempat nak ambil gambarnyer..nantilah aku tunjuk pada korang...bukan nak menunjuk2 tau..sekadar nak kongsi cerita..yelah x semua benda kita bleh buat sekaligus...kalu poket penuh xpe..kita nie makan gaji jerk..ok..bye

2 ulasan:

MumyLynn berkata...

pehhhh lawah giloss ghumah ko su... gaye tahun ni aku nk dtg hahahahahahaa

Drill Lubang Skru @ Water Heater Area Putrajaya: 0176431977 berkata...

Salam tuan blog, nak tumpang iklan sikit ye...

Pemasangan Shower Water Heater / Drill @ Tebuk lubang Skru dinding konkrit, dinding jubin, pemasangan bracket TV, PEmasangan kipas siling, kipas dinding, pelbagai jenis lampu, pasang frame, cermin, rak dinding dan sebagainya.... Untuk Kawasan Putrajaya dan area bersebelahan dengannya...

Sila lihat blogspot saya untuk info lanjut: http://shower-heater.blogspot.com
atau boleh hubungi saya terus di 0176431977 (Call / sms / WhatsApp)