Jumaat, 11 Julai 2014

Deko Raya: Progress DIY Sarung Bantal...

hahaha...Selamat Pagi semua..
xnak tulis panjang2..
cume nak tunjuk progress DIY sarung bantal setakat ni..
semalamkan aku tunjuk sebijik jerrr..
nampak tak cantik..
arini nak tunjuk dah siap banyak sikit...ekekeke

tapi lum matchkan dengan yang warna hijau la..
arini baru nak g beli kain...


comel tak..comel tak...

5 ulasan:

joijoi80 berkata...

cantiknya bila dah siap.. untungla pandai menjahit.. saya ada mesin tapi x reti menjahit..asyik taK STRAIGHT JE

SUHAILAH RAMLI berkata...

Hihihi..thanks joijoi80..sy xdelah pandai sgt menjahit..
ada jugak yg senget2..tp tok pakai sendirikan..boleh jelah..
lagi satu kalau tkt x straight..awak buat garisan dan pinkan tepi2 dia..confirm x lari..kikiki

Tautan Hati NabilaHasyim berkata...

Wah, dah siap la sarung bantal..kain tu kain untuk langsir eh? berkilat, lembut baldu ke?

saya pun tak pandai juga jahit zip, tapi sebab ada tapak untuk jahit zip, kira boleh la nak control. jahit pn tak da la kemas, senget2 jugak, janji adoo untuk rumah sendiri je...

cantiklah sofa tu, kira OK la juga berani pilih kaler merah. enSuami saya reject awal2 kaler merah. huhu

tengok kotak mainan anak tu, saya cam, Su ada upload kt grup KSSA kan.. memang kemas la kotak tu, sampai saya ingat, heee..

saya pun first time beraya kat rumah sendiri ni. lain macam je kalutnya nak hias rumah, bajet pun ciput je. hihi

SUHAILAH RAMLI berkata...

hihihi..thanks Tautan Hati NabilaHasyim..
deko sikit2 setakat mane yang boleh..janji x kuar duit yang banyak..sy mmg guna kain langsir dan yg hitam tu mmg baldu...murah sebab tu sy beli..kain pun senang nak jahit dan gunting..lembut tapi x pecah..

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy berkata...

Eh cantikla...macam kena je dgn mata. Kalau org pandai jahit kan, selalu mcm ni. Pandai pilih kain. Kalau saya bab pilih kain bercorak ni mang failll...tak pernah nampak cantik. Bila org dah siap jahit nampak cantik pulak..huwaaa...kena polish skill lagi ni...tp sayg tal tau menjahit pon. Hehe::.